25% от кандидатите за общински съветници в Кърджали от ДПС са жени


96 кандидати за кметове на населени места, и 122 кандидати за общински съветници влизат в надпреварата за местните избори на 29 октомври.
Тази вечер бе проведено разширено заседание на ОбС на ДПС в община Кърджали.
В 19 кметства имаше повече от един кандидат, затова бяха проведени предварителни избори за излъчване на спечелилия кандидат в съответното населено място.
Съпартийците ни приеха и списък с кандидати за общински съветници, като от 122 кандидати 34 са жени, което прави 25%. По време на заседанието петима от кандидатите си направиха самоотвод.
Подредени по азбучен ред, списъците ще бъдат изпратени за утвърждаване до ОблС на ДПС.
На заседанието бе упълномощен и ОбщС на ДПС да изготви проект на листата за съветници, и да я предостави за утвърждаване от страна на ОблС на ДПС.
Утвърдени бяха четири предложения за кмет на общината.
Благодаря за номинацията от всички местни съвети в 106 населени места, в които проведохме събрания по-рано този месец. Номинацията е форма на оценка, но и е натоварена с отговорност. Избираме кандидати по най-демократичните процедури; срещнахме се с много хора, усетихме спокойствие у тях, но и очаквания за усилена работа в населените места.
Смятам, че постигнахме заложените цели, като през тези 20 години кметовете, общинските ни съветници, народните ни представители работиха усилено и взеха дейно участие в развитието на Кърджали. И тук е важно да кажем, че повече от половината от тези 20 г., в които управляваме града, сме в опозиция. Гордеем се с всичко постигнато дотук!
На заседанието присъствахме с Ресми Мурад, председател на Областната организация на ДПС в Кърджали.
Това написа във профила си във Фейсбук кметът на Община Кърджали доц.д-р инж.Хасан Азис.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини