14 °C

Общественият посредник Расим Муса връчи наградите „За гражданска доблест”

  Общественият посредник на община Кърджали Расим Муса връчи в залата на Бизнесинкубатора тазгодишните награди „За гражданска доблест”. С тях бяха удостоени директорът на Обл С на БЧК Жана Чакърова-Шукерска и дванадесетокласничката от СУ”Владимир Димитров-Майстора” Шенай Сюлейман.Според утвърдения правилник ,регламентиращ наградата носителите й се номинират от омбудсмана и неправителствения сектор.Тази година обществеността се обедини единодушно около двете кандидатури.

  При връчването на наградите в залата присъстваха представители на ключови институции,неправителствени организации и медии.Гост бе зам.-областния управител Селвие Ахмед.Медиен партньор на проявата бе БНР в лицето на Радио „Кърджали”.

  В словото си обществения посредник Расим Муса отбеляза:

   Участието на гражданите и организациите на гражданското общество в процесите на вземане на решения на местно ниво е от решаващо значение за едно прозрачно и отговорно местно самоуправление, работещо в интерес на общността.

  Изхождайки от   основните функции на обществения посредник ние си позволихме да Ви поканим на тази среща.Нейните цели са три:Възраждане на единството на неправителствения сектор,Опознаване и синхронизиране на гражданския сектор и институциите в услуга на кърджалийци,И на трето,но най-важно по значение място-възраждане на моралните добродетели,чрез стимулиране на действащо гражданско общество

        Омбудсманът добави: В тази връзка ще посоча,че Обществения посредник и НПО учредиха награда „За гражданска доблест”.Тази година я връчваме за втори път.Идеята е да търсим и поощряваме общочовешки ценности,далеч от комерсиализацията на обществото.

  В последвалата дискусия постъпи предложение общественият посредник да стане инициатор и домакин на периодични срещи на неправителствения сектор с кмета на общината Хасан Азис или оторизиран негов заместник.

  Общественият посредник Расим Муса предложи от своя страна създаване на офис за връзки на НПО с общината.

  Той се създава се към общинската администрация с цел да подпомага взаимодействието между НПО и местната власт и да представлява общината в процеса на сътрудничество и съвместни инициативи с третия сектор. По този начин се подобрява комуникацията между гражданския сектор и местната власт. Двете страни взаимно се опознават и изграждат отношения на доверие и партньорство. Офисът следва да разполага с актуална информация за състоянието на третия сектор на местно ниво, за финансиращите програми, за различни инициативи на организациите.

  Омбудсманът връчи наградите „За гражданска доблест” на Жана Чакърова-Шукерска и Шенай Сюлейман,отбелязвайки тяхното себеотрицание в служба на обществото.

  Приветствие от свое име поднесе и зам.-областният управител Селвие Ахмед.Тя връчи поздравителни адреси на наградените от името на областния управител Илия Илиев.

  Жана Чакърова се отказа от паричната част от своята награда,дарявайки я на доброволките от БЧК от „Екип 254”.

  Наградените получиха много цветя от приятелите си.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини