Общественият посредник призовава гражданите да актуализират данните си в EVN

От ръководството на компанията поискаха съдействието на омбудсмана

EVN-България се обърна към обществения посредник на община Кърджали  Расим Муса да съдейства на разяснителната й кампания за актуализиране на данните на клиентите й. В писмо до омбудсмана ръководителят на отдел „Клиентско обслужване” Стефка Чиликева и изпълнителният член на съвета на директорите Жанет Стойчева аргументират  необходимостта от актуализацията на данните.

 Обществения посредник Расим Муса споделя виждането им, че в динамичното време в което живеем все по-често сменяме жилището си и данните за контакт, често обекти преминават от един собственик в друг или в ръцете на наследници. Много често забравяме да уведомим компаниите , предлагащи комунални услуги за тези промени. Често клиентските данни са непълни и неактуални.

Това създава редица недоразумения и неприятни ситуации за реалните собственици, счита омбудсманът. Осъзнаването на необходимостта от актуализиране на данните на клиентите ще намали и жалбите в офиса на обществения посредник, породени от тези недоразумения.

 Ако клиентите актуализират данните си ще получават информация предназначена лично за тях, без риск тя да попадне при трети лица. Ще получават информация за услугите,които ползват и свързаните с тях документи. Ще получат възможност да ползват онлайн услугите на компанията,като например известяване на нова услуга , уведомление преди прекъсване и др.Гарантира се двустранна комуникация между клиенти и компания.

Важно е да бъдат актуализирани:1/трите имена на настоящия собственик или ползвател на клиентската партида;2/единния граждански номер;3/адрес на мястото на потреблението и адрес за кореспонденция;4/стационарен ,мобилен телефон или имейл адрес.

Данните могат да се актуализират безплатно във всеки удобен за клиента офис на EVN-България. Необходимо е да се представи документ за самоличност и документ за собственост. При наследници е нужно и Удостоверение за наследници.

   Общественият посредник на Кърджали Расим Муса се надява гражданите предвидливо да актуализират данните си в компанията, използвайки възможността на безплатната услуга.

Това съобщиха от офиса на обществения посредник.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини