Омбудсманът на Кърджали на работна среща в Стара Загора

Обществените посредници от цялата страна и днес продължават своето посещение в Стара Загора. Предстои те да се срещнат с областния управител Гергана Микова.

Сходни казуси, поставени от граждани и решаването им в различните общини, ползотворен обмен на добри практики, дискутираха местните омбудсмани от общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Елин Пелин, Симитли.

С писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева членовете на мрежата от местни омбудсмани предлагат своето партньорство и изразяват желание да се включат в планираните за 16 април „Уроци по Конституция“ пред учениците в цялата страна.

Инициативата е по повод отбелязване на 140-та годишнина от приемането на първата българска конституция. Първият в страната Млад омбудсман на Млада Загора вече е член на мрежата от действащите обществени посредници в Република България. По предложение на обществения посредник на Стара Загора, Надежда  Чакърова, Младият омбудсман Бетина Радева и нейният заместник Калоян Максимов получиха официален знак за принадлежност към мрежата от обществени посредници в страната, връчен от председателя на мрежата Иван Капралов.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини