Досегашният обществен посредник на Община Кърджали Расим Муса ще се кандидатира за втори мандат

Досегашният обществен посредник на Община Кърджали Расим Муса ще се кандидатира за втори мандат.Той вече е подготвил своята концепция.Тя предвижда приемственост като неотклонно спазване на принципите на обективност,справедливост безпристрастност и толерантност.Омбудсманът смята ,ако бъде избран от Общинския съвет да работи в по-тясна връзка с медиите,предвид обществения интерес по определени казуси.Това в никакъв случай не трябва да нарушава принципът на конфиденциалност,който той неотклонно до сега е спазвал.

 Като член на Сдружението на обществените посредници в Република България Расим Муса ще съдейства за промени в законодателството ,които да направят институцията „Обществен посредник” приложима и в общини със сложна политическа конфигурация.

Временната комисия за подбор на кандидати за Обществен посредник /омбудсман/ на община Кърджали обяви процедура за подбор на кандидати. От кандидатите се изисква: Заявление; Автобиография;Свидетелство за съдимост; Копие от трудова/служебна книжка или документ, удостоверяващ трудовия стаж; Копие от диплома за завършено образование; Препоръки – не по-малко от 2 броя; Концепция за дейността си като обществен посредник до три стандартни печатни страници;Удостоверения за липса на публични задължения  от НАП и МДТ - Кърджали. Декларация, че кандидатът няма друго гражданство освен  българско и е с постоянен или настоящ адрес минимум 5 години на територията на Община Кърджали /по образец/

Длъжността на обществения посредник е несъвместима с:  длъжност в държавната или общинската администрация; длъжност по управление в търговско дружество или юридическо лице с нестопанска цел.

 Общественият посредник не може:  да получава възнаграждение за труд по друго трудово, гражданско или служебно правоотношение;  да извършва търговска дейност;  да изпълнява друга обществена функция.

Кандидатите, отговарящи на изискванията и представили документи  в определения срок, се явяват на събеседване и защита на представената концепция пред Временната комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник.

Чрез събеседването се проверяват познанията на кандидата в областта на: местното самоуправление, взаимоотношенията между местната власт и гражданите и  възможностите за защита на техните права и интереси.

Краен срок за подаване на документи: на 23.01.2019 г. до 17.00 ч.

Подаването на документите се извършва лично. 

Временната комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник е избрана с Решение № 268/17.12. 2018 г. В нея влизат Мухаррем Мухаррем – председател, общински съветник; членове – Гроздан Колев, общински съветник от ГЕРБ, Георги Кючуков, общински съветник от БСП, Ширин Сюлейман от общинската администрация, Себахтин Риза от общинската администрация, Красимир Ангелов, представител на медиите, и Румен Генов, представител на Неправителствена организация.

Мандатът на сегашния обществен посредник Расим Муса изтече през декември 2018 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини