Мачовете днес: Ще успее ли Русия да се върне на футболна вълна

Изображение 1 от 2

    Голът на Василий Березуцкий в добавеното време на мача с Англия (1:1) донесе искрена и бурна радост на руския отбор. Минути по-късно картината се промени и футболните емоции бяха изместени от недоволството срещу поведението на фенове на "сборная".

    Вече четвърти ден основната тема, свързана с участието на Русия на Евро 2016, не е дали отборът ще продължи към осминафиналите, а дали изобщо ще продължи да играе. УЕФА наказа отбора с условно изваждане от турнира заради безредиците в Марсилия.

    Сега предстои руснаците да се разделят с напрежението и да се върнат на тема "футбол". Трябва да го направят в мача със Словакия. Защото всяко провинение по трибуните може да превърне наказанието в ефективно.

    Футболистите на Леонид Слуцкий тренират в добро настроение за втората си среща от Евро 2014. Самият селекционер обаче показа, че случващото се с феновете няма как да не засегне отбора.

    "Сигурни сме, че феновете ни няма да дадат повод на УЕФА да изключат отбора. Обърнахме се към привържениците публично и ги помолихме да спазват френските закони. Имаме нужда от подкрепата им, но само ако е с позволени средства", каза треньорът на руснаците.

    "Не разбирам реакцията на британските медии, които представят местните фенове като ангели. Не искаме политиката да бъде намесвана във футбола. Малко или повече всички фенове по целия свят са едни и същи. Повечето от тях идват да гледат футбол, друга част идват, за да създават проблеми", добави Слуцкий.

    Срещу себе си руснаците имат съперник, който също ще търси победата. Словакия отстъпи с 0:1 срещу Уелс на старта и няма право на повече грешки, ако иска да се класира за следващата фаза.

    Мачът е в 16.00 часа и е първи в програмата за деня. След него предстоят срещите от група А.

    След трудния успех с 2:1 срещу Румъния Франция излиза срещу Албания в опит да събере шест точки. Очаква се селекционерът на "петлите" Дидие Дешан да остави Пол Погба и Антоан Гризман извън титулярния състав. Според "Екип" вместо тях ще се появят Антони Марсиал и Кингсли Коман.

    "Познаваме добре Франция - това е един от най-добрите отбори в света. В първия мач изпуснахме положения срещу Швейцария, но играхме добре", каза селекционерът на Албания Джани де Биази.

    В другата среща Румъния и Швейцария ще играят в 19.00 часа. Румънците оставиха много добри впечатления в мача на откриването, но в края изпуснаха възможността да поднесат изненадата срещу Франция.

    Швейцарците, от своя страна, ще опитат да вземат втора победа, която е много вероятно да ги прати в осминафиналите.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини