Сеп Блатер обвини УЕФА в манипулиране на жребии

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер заяви, че жребии за турнири под егидата на УЕФА са били манипулирани от ръководителите на европейската централа.

Според швейцареца това е ставало чрез загряване и изстудяване на топките, в които се намират имената на участниците. Блатер естествено отрича такава практика да е имало във ФИФА по време на неговото 18-годишно управление.

Повод за това изказване на швейцареца станаха някои обвинения, че отборът на Аржентина е бил фаворизиран по време на жребия за световното първенство в Бразилия, когато се падна в група с Нигерия, Босна и Херцеговина и Иран.

"Жребият за Мондиал 2014 бе напълно чист, до последния детайл. Никога не съм докосвал топките, защото това е работа на други хора. Разбира се, че те могат да бъдат сигнализирани чрез предварително загряване или изстудяване. Това е технически възможно. Никога не се е случвало във ФИФА, но аз съм бил свидетел как това е било правено на някои жребии на европейско ниво. Не и във ФИФА", заяви Блатер.

"Беше възможно, но при мен това не е ставало никога. Ако преди жребия сложите някои топки в хладилника, после много лесно ще разграничите студените от топлите, докато ги докосвате. След като ги пипнете, вече знаете какво има в тях", каза още швейцарецът пред La Nacion.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини