Дузпи изпратиха Португалия на полуфиналите на Евро 2016

    Португалия не успя да спечели и петия си мач на европейското първенство, но успя да се класира за полуфиналите, след като елиминира Полша с дузпи.

    Кристиано Роналдо и компания наваксаха гол пасив в редовното време и спечелиха с 5:4 при надлъгването от бялата точка.

    Поляците не допуснаха нито една загуба в турнира, но не успяха да измъкнат втори пореден успех с дузпи, след като по този начин отстраниха Швейцария в осминафиналите.

    Якуб Блашчиковски направи фаталния пропуск за "дружина полска", а Роналдо, Ренато Санчес, Жоао Моутиньо, Луиш Нани и Рикардо Куарешма бяха безгрешни и класираха своя отбор за финалната четворка на Евро 2016.

    В спор за място на финала Португалия ще се изправи срещу победителя от мача между Белгия и Уелс, които се срещат в петък от 22.00 часа в Лил.

    Левандовски вкара втория най-бърз гол в историята на европейските първенства

    Мачът започна перфектно за Полша, след като Роберт Левандовски откри головата си сметка във Франция с второто най-бързо попадение в историята на европейските първенства. Нападателят на "Байерн" се разписа след едва 100 секунди игра.

    Седрик Соареш допусна груба грешка и не прецени дълго диагонално подаване към десния фланг. Камил Гросицки овладя топката и центрира към Левандовси, който хладнокръвно я насочи в десния ъгъл на вратаря Руи Патрисио.

    Поляците продължиха да бъдат много опасни на контраатака и след четвърт час игра Аркадиуш Милик получи пространство пред дъгата на наказателното поле. Нападателят на "Аякс" отправи силен изстрел с левия крак, но покрай вратата.

    Само две минути по-късно Милик проби по десния фланг и центрира по земя към Левандовски. Голмайсторът на "Байерн" се освободи бранител, но трябваше да стреля от малък ъгъл и изстрелът му не представляваше проблем за Патрисио.

    В средата на полувремето поляците организираха много хубава атака с къси подавания в наказателното поле на Португалия. Пепе обаче се намеси решително, за да изчисти в корнер подаване на Гросицки към Левандовски.

    Португалците бяха напълно надигра в първия половин час на двубоя. Те играеха без ясна идея в атака и трудно се виждаше как ще стигнат до гол, но успяха да изравнят резултата в 33-ата минута.

    Ренато Санчес размени двойно подаване с Нани, който му върна технично с пета, след което новото попълнение на "Байерн" прати топката във вратата с изстрел с левия крак от границата на наказателното поле.

    През второто полувреме португалците заиграха по-добре и създадоха няколко много добри възможности за Кристиано Роналдо, който обаче пропиля всичките.

    В 56-ата минута той се откъсна вляво от вратата, но реши да стреля и прати топката в аут. Четири минути по-късно Нани центрира отлично за Роналдо пред вратарското поле, но звездата на "Реал" (Мадрид) не успя да уцели топката.

    В 69-ата минута се стигна до един от редките удари към португалската врата. Милик засече топката от трудна позиция към близкия ъгъл, но Патрисио внимаваше.

    Девет минути преди края на редовното време Пепе се впусна в атака и опита подаване в коридор към Роналдо. Артур Еджейчик се хвърли на шпагата и пресече паса, но едва не си отбеляза автогол. За негово щастие топката премина малко встрани от гредата.

    Пет минути по-късно Роналдо получи златен шанс да донесе победата на Португалия в редовното време. Той беше изведен зад защитата, но отново замахна, без да уцели топката.

    Така се стигна до продължения, в които Португалия изглеждаше малко по-добре от съперника, но и двата отбора се стремяха най-вече да не рискуват в защита. Централните бранители на двата отбора бяха стабилни и не позволиха да се стигне до стопроцентови положения пред вратарите им.

    В края на второто продължение поляците се активизираха и няколко пъти създадоха напрежение в наказателното поле на Португалия, но без да стигне до удар към Патрисио.

    Дузпи:

    Кристиано Роналдо 1:0
    Роберт Левандовски 1:1
    Ренато Санчес 2:1
    Аркадиуш Милик 2:2
    Жоао Моутиньо 3:2
    Камил Глик 3:3
    Луиш Нани 4:3
    Якуб Блашчиковски 4:3 (Пропуск)
    Рикардо Куарешма 5:3

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини