Буфон: Направо е лудост, че Германия изпусна толкова дузпи

Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон остана силно разочарован след отпадането на тима си след изпълнение на дузпи срещу Германия.

Буфон и неговият колега Мануел Нойер се превърнаха в главни действащи лица, след като в редовното време и продълженията мачът завърши 1:1, а след това двата тима се нуждаеха от рекордните 18 дузпи, за да решат спора помежду си.

"Направихме всичко възможно да победим и бяхме много близо. Показахме, че сме отбор с качества, добра организация, тактика и за нас нищо не е невъзможно. Конте ни поздрави и каза, че е горд от нас, защото се раздадохме до последната капка пот. Оставихме душите си на терена. Всеки има своята причина да плаче", коментира Буфон.

"Бяхме толкова близо до победата. Направо е лудост да си помислиш, че Германия пропусна три дузпи и това не бе достатъчно да ги отстраним. Не мога да кажа, че сме били по-слаби. Тази вечер се раздадохме докрай, но отново не бе достатъчно. Затова сме толкова разочаровани", каза още капитанът на "адзурите".

"Никога досега не бях участвал в подобни дузпи. Мисля, че повечето италианци се целеха в средата на вратата. Малко нещастно се стигна до това 1:1 в редовното време. Ние обаче вярвахме, че сме по-добрият отбор и заслужено продължаваме напред", заяви стражът на германците Мануел Нойер.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини