Осъдиха рецидивист,изнасилвал неколкократно малолетна

Окръжният съд в Кърджали призна за виновен А. М. Р живущ в гр. Кърджали, неженен, осъждан, безработен в това, че през периода 17.07.2015г.до 09.08.2015г. в Г., при условията на продължавано престъпление, на два пъти се съвъкупил с малолетната А. Г. М.,като я принудил към това със сила и заплашване. Изнасилената не е навършила четиринадесет години- поради което   го осъжда на наказание “лишаване от свобода” за срок от 10/десет/ години и 8/осем/ месеца, при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието в затвор.
На основание чл. 59 ал.1 и ал.2 от НК, от така наложеното наказание на А. М. Р.приспада времето, през което спрямо него е била взета мярка за неотклонение “Задържане под стража”, в размер на 7месеца и 29 дни, считано от 13.08.2015год.

 Окръжният съд постанови веществените доказателства: бял плик, съдържащ - плик н надпис „Кръв за ДНК изследване от А. М. Р." и плик с надпис „Кръв за ДНК изследване от А. Г. М." след влизане на присъдата в сила да се унищожат.
А. М. Р.ще трябва да заплати по сметка на ОД на МВР направените по делото разноски на ДП, в размер на 1567,05лв.,а по сметка на Окръжен съд – Кърджали направените по делото разноски – в размер на 228лв.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив в петнадесетдневен срок от днес.

Кърджали бг вести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини