Любознателност и постоянство – гаранция за успех

Изображение 1 от 2

    Възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“- Кърджали е сред най-добрите в страната по химияи опазване на околната среда

    Гюрхан Азиз е единственият представител на област Кърджали в Петдесет и петата национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, където се състезаваха изявени ученици от цялата страна. Домакин на съревнованието бе Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина„Иван Павлов”- Стара Загора.

    Участниците и техните ръководители бяха посрещнати в конферентната зала на хотел „Верея“от представители на МОН, Регионално управление по образованието – Стара Загора, от членовете на националната комисия  и училището домакин.

    Председателят на Националната комисия доц. д-р Донка Ташева приветства всички финалисти за постигнатите успехи и  представи програмата на ръководителите и участниците. Тя даде старт на 55-та олимпиада по Химия и опазване на околната среда като представи поименно всеки ученик, класиран на национален кръг.

    Знания и умения премериха 118 възпитаници от 22 учебни заведения в страната, разделени в пет възрастови групи.В своята IVвъзрастова групаГюрхан се състезава с най-добрите млади химици в страната, ученици от НПМГ, СМГ, ПМГ, показвайки отлични познания в областта на химията. Изключително трудни задачи, изискващи задълбочени знания на профилирано ниво. Резултат: 11 място сред 31 участници в IVвъзрастова група. Успехът на Гюрхан Азиз е особено ценен, защото сред лауреатите са ученици от елитните природоматематически гимназии в страната, от НПМГ, СМГ, Американски колеж, които имат възможността да работят доста повече  часове, предвидени за тази наука.

    След решаването на трудните задачи, участниците в олимпиадата  посетихаСпасителния център за диви животни „Зелени Балкани”, Регионалния исторически музей, музей„Неолитни жилища“ и къща музей „Гео Милев“. Незабравими преживявания, емоции и спомени отнесоха всички финалисти от града на поетите и липите – Стара Загора.

    Поздравления за успеха на Гюрхан и професионализма на учителите. Неговото постижение е доказателство, че с труд, талант и постоянство успехът е възможен!

    Това съобщиха от ръководството на гимназията.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини