Уникални кадри от Ардино, заснети с дрон

От няколко дни уникални снимки на град Ардино от птичи поглед обикалят виртуалното пространство и впечатляват всеки, който ги види, като не стихват харесванията и споделянията им в социалните мрежи. „Виновникът” за тях е 30-годишният Христо Узунов. Той е от София, но от една година живее в града под Белите брези.

Уникалните снимки са направени с устройство за заснемане на въздушни кадри и видео (дрон) - куадкоптер DJI Phantom 3 Professional.

„За пръв път виждам такъв поглед на Ардино. Чудесно! Яко! Страхотни са!”. Това са само част от коментарите на потребителите във фейсбук.

„Реших да направя полет над Ардино, защото досега такъв не е осъществен. Обичам да снимам пътеписи и туристически материал , пейзажи, изоставени сгради, машини - камиони, самолети, военна техника...”, казва Христо Узунов. Той е завършил реклама в Нов български университет. Създател е на първия български сайт за урбекс туризъм – URBEX.Bg.

„Урбексът предоставя възможност на хората, да посетят непопулярни обекти и да усетят загадъчната им атмосфера. Чрез снимки и текстове разказваме истории за забравени и непознати места, които няма да откриете в нито един пътеводител”, казва Христо Узунов.

Гюнер Шукри

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини