Задържаха 19-годишен с наркотици в Кърджали

19-годишен е задържан с наркотици в Кърджали. В хода на специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ около 17 часа вчера в Кърджали полицейски служители извършили проверка на младежа и намерили у него електронна цигара с кафеникава течност, която при тестване реагирала на канабис. При последващо претърсване в жилище, обитавано от мъжа, била открита ампула от същия наркотик и суха листна маса, около 4 грама, която при направен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета и е на съхранение в ОДМВР-Кърджали. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 За подадени фалшиви сигнали за палеж 51-годишен  е задържан в РУ-Крумовград. Около 10,30 часа вчера на тел.112 било съобщено, че два автомобила са залети с бензин ще бъдат запалени в крумовградско село. Последвал втори сигнал, че едната кола вече гори. Пристигналият полицейски автопатрул установил, че сигналите са неверни. В хода на започналата проверка бил издирен авторът на деянието. Работата по случая продължава с оглед на чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс за подадени заблуждаващи съобщения по телефон.

Две проверки за неизплатени издръжки са образувани в РУ-Джебел с постановления на Районната прокуратура. Жител на общината не издължил на малолетния си син и на вече навършило пълнолетие дете повече от две  месечни вноски, определени по съдебен ред. Група „Охранителна полиция“ извършва проверките по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини