На матурите най-много са преписвачите в Кърджали

34 зрелостници са с анулирани работи при провеждането на държавния зрелостен изпит по български език и литература – 18 за преписване и 16 за ползване на мобилна техникапо време на изпита.
Най-много анулирани работи има в област Кърджали. Те са общо 15, като 4 от тях са за преписване и 11 за ползване на мобилна техника. В София-град са анулирани общо 5 работи, в Русе – 3, в област Пловдив и Софийска област по 2.
В резултат на видеонаблюдението са установени нарушения на квестор извън изпитната зала, за което ще му бъде потърсена дисциплинарна отговорност. В СОУ“Христо Смирненски“,град Септември, след началото на изпита поради авария, електрозахранването е спряно. Със съдействието на общинския кмет и след намесата на авариен екип, в рамките на 30 минути, повредата е отстранена и захранването е възстановено. По време на изпита в пловдивско училище е имало срив във видеонаблюдението, който е отстранен от поддържащата фирма, съобщиха от МОН.
На днешния държавен зрелостен се явиха 52 886 ученици, което е 91,72 % от учениците в XII клас. 
Национално външно оценяване по българскиезик и литература в VII клас е преминало без инциденти. Анулирана е писмената работа на един ученик от град Пловдив поради установен опит за подсказване. 
От общо 61 207 седмокласници на първи модул на Национално външно оценяване са се явили 54 451 ученици или 88,96 %, а на втори модул – 39 557 ученици или 72,65 % от явилите се на първи модул. 
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини