Зрелостниците от СУ „В. Левски“ в Ардино получиха своите дипломи

Зрелостниците от Випуск 2024 на СУ „Васил Левски“ в Ардино получиха своите дипломи за завършено средно образование. Това стана на тържествена церемония в двора на учебното заведение. Гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, секретарят на общината инж. Кемал Алиев, началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ Бахар Реджебов.

Тържеството започна със слово на директора на училището Аника Петрова. „Скъпи абитуриенти, днес е особен ден, изпълнен с емоции и много очаквания. Днес е последният ден, в който сте на училище! Добре дошли в следващия етап на вашия живот! В бъдещия си живот бъдете все така будни, любознателни, амбициозни. Бъдете смели! Правете смисъл, оставете следа!“, заяви Петрова.

Кметът на община Ардино Изет Шабан пожела на дванадесетокласниците здраве, вдъхновение, да следват мечтите си и да носят в сърцата си Ардино. „Скъпи млади приятели, този ден е ваш защото мигът на зрелостта е най-чаканият. Вие носите огън в душите си! Останете такива каквито сте. Превърнете трудностите в победа, а мечтите в реалност! Успехът се крие в самите вас. Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате. Всеки от вас ще достигне своя връх. Не е важно да е най-високият. Важното е той да е най-жадуваният  и желаният! Вие сте бъдещето, а то е пред Вас! Нека вашето поколение сбъдне и нашите мечти за една истинска Европейска България! Бъдете горди, че сте възпитаници на СУ „Васил Левски!“, заяви Изет Шабан.

Тържествената церемония продължи с връчване на дипломите, като за отличниците имаше грамоти и плакети. Общо 40 зрелостници получиха своите дипломи. Тази учебна година Випускът има 12 отличници, от които Цветелина Георгиева, Ванеса Чаушева, Дженгиз Ахмедов и Николета Саръева имат пълен отличен успех 6.00.

От името на абитуриентите Айлин Алендерова и Ефсун Юмеров  отправиха специални благодарности към директора на училището и преподавателите им за търпението, загрижеността, обичта и знанията, получени през годините в училището. Зрелостниците със сълзи на очите се сбогуваха със своите класни ръководители Мюзейен Туран и Шенай Вели и преподаватели.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини