По 9 години затвор за убийците на бебето от Кърджали

Днес, 12 юли 2017 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали са осъдени Наджие М, на 27 г., и Исмаил М., на 23 г., за това, че в съучастие като съизвършители, умъртвили малолетно лице от женски пол-бебе, което се намирало в безпомощно състояние – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, т. 5 и т. 9 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 Наказателния кодекс. По отношение на Наджие М. деянието е квалифицирано и по точка 3 на чл. 116 ал. 1 от Наказателния кодекс, тъй като престъплението е извършено по отношение на нейна рождена дъщеря.

Окръжен съд-Кърджали наложи наказание на Наджие М. и на Исмаил М. от по 9 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, за всеки един от тях.

По делото е установено, че на 30 април 2016 г. Наджие М. и Исмаил М. изоставили  новородено момиченце до тоалетна в кв. „Възрожденци“ в гр. Кърджали, близо до бившето млекопреработвателно предприятие. На 24 април 2016 г. Наджие М. родила бебето, но не искала близките й да разберат, заради което решила да го изостави, за което й помогнал Исмаил М. Момиченцето било оставено на земята, в тревата, близо до дърво и до двуметрова метална ограда, обрасла с храсти. Трупът на детето е бил открит на 2 май 2016 г. от свидетел, който търсел отпадъци в близките контейнерите. По делото е установено, че от 21 часа на 30 април 2016 г. до неустановен час на 1 май 2016 г. е настъпила смъртта на детето, поради общо охлаждане, в резултат на въздействието на ниски температури на околната среда.

Присъдата на Окръжен съд-Кърджали може да се протестира или обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини