Филиалът в Кърджали открива кандидатстудентската си кампания

На пресконференция във вторник  ръководството на Филиал „Любен Каравелов” към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, анонсира началото на новата кандидатстудентска кампания. По думите на зам.-директора доц. Велизар Гочев, започват да текат официалните срокове за подаване на документите.

Всички места за прием, които са заявени от филиала, са утвърдени от Министерството на образованието. 200 студенти в 7 бакалавърски специалности ще приеме за новата учебна година Филиал “Любен Каравелов” в Кърджали. Най-много – 50, са местата за специалност „Стопанско управление“, за „Туризъм“ са определени 30 бройки, “Биология и опазване на околната среда“ – 20, „Български и английски език“ – 25, „Предучилищна педагогика и чужд език“ – 20, „Начална училищна педагогика и чужд език“ – 30 и за специалност „Български език и история“ местата са 20.
Най-много кандидат-студенти напират към традиционните специалности – „Начална училищна педагогика с чужд език“ и „Предучилищна педагогика с чужд език“. Интерес предизвикват и специалностите „Стопанско управление“ и „Туризъм“, както и към „Биология и опазване на околната среда“.
Очакваме и ефекта на демографската криза да ни се отрази, каза доц. Гочев. Той съветва хората, които по една или друга причина не са могли да се реализират като висшисти, да кандидатстват, тъй като сега е златното време да го сторят. По думите му сега са по-малко кандидат-студентите и им би било по-лесно да се конкурират с тези, които сега са завършили.

На пресконференцията зам.-директорът поднесе и своите поздравления към представителите на СОУ „Петко Р. Славейков”, СОУ „Отец Паисий” и ГПЧЕ „Христо Ботев”, които се включиха в междуучилищното състезание „Аз знам повече”, организирано от Филиала. И трите училищни отбора се представиха отлично, а това говори за блестящата подготовка, която получават от своите преподаватели.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини