"Авенсис" влезе в тон с гамата на "Тойота" и подмени моторите

След почти 1.8 млн. продажби за седемнадесет години "Тойота Авенсис" влиза в своето ново поколение, като дебютът на колата беше в Женева. Отвън автомобилът е издържан в стилистиката на актуалните модели на японската марка, като голямата новина е появата на два изцяло нови дизелови мотора.

Новият "Авенсис" e с 4 сантиметра по-дълъг от предшественика си, като наред с промените в окачването това гарантира по-комфортна возия. Същевременно са намалени и нивата на шумове както отвън, така и от работещите в колата системи.

Гамата от мотори включва познатите от сегашния модел бензинови агрегати с мощности 132, 147 и 152 конски сили. Благодарение на редица подобрения обаче те консумират по-малко гориво – между 6.0 и 6.9 л/100 км. Използваният досега в "Тойота Авенсис" двулитров дизел е заменен от 1600-кубиков със 112 конски сили, който е по-лек и икономичен (4.1 л/100 км). Двулитровият дизелов мотор пък генерира 143 коня.

Като опция колата може да се оборудва с изцяло светодиодни светлини, но всички системи за сигурност, част от пакета Toyota Safety Sense, са серийни. Чрез камера на предното стъкло автомобилът следи дали водачът кара в своето платно, както и наблюдава дали предното превозно средство не е твърде близо, като при опасност от удар предупреждава водача или дори спира при нужда. Камерата разпознава и пътните знаци, ползва се и от системата за преминаване между къси и дълги светлини.

"Авенсис" може да разполага с до 8-инчов екран на мултимедийната система. Приборното табло пък може да е дигитално.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини