Кърджалийката Златина Точкова дебютира с „Моите черно-бели истории”

16-годишната Златина Точкова от Кърджали е член на международната мрежа „Tumblr” за он-лайн обмен на произведения на изкуството с 2 млн. 200 хиляди участници от цял свят, предимно млади творци и автори на арт проекти. Тя рисува, свири на китара, пее, снима из цяла България, пише кратки разкази, участва в състезания по творческо писане на английски език, изправя се лице в лице с други автори в конкурентна среда от България и чужбина. В края на април т.г. заема 3-то място в категорията "Фотография" в националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства "Аз мога - тук и сега". През февруари т.г. е един от седемте млади творци в акцията на Арт движение Кръг „Ловци на сърца”, а през септември свири с младите кърджалийски музиканти Тодор Тодоров и Милена Василева на сцената на Празника на терлика в Дъждовница като участник в първия дарк уейв концерт със състави и изпълнители от страната.

Тя е ученичка на музиканта Илхан Идриз и дъщеря на музиканти. Майка й Дора Точкова е солист към оперетния състав в Дома на културата, а баща й Георги Точков е дисководещ от 25 години. Златина Точкова е ученичка в ГПЧЕ „Христо Ботев” и член на доброволческата структура към Арт движение Кръг, в която участват млади автори от Кърджали и страната.

Дебютният й проект, включен в Програмата за културните прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври, се нарича „Моите черно-бели истории” и обединява елементи на литературен пърформанс, фотографски сюжети, мултимедийна презентация и авторски изпълнения за китара и глас. А една необикновена стена с авторска литература, изпълнена в черно и бяло, ще посрещне зрители и приятели на 29 октомври (вторник) от 18.00 ч. в Арт галерията.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини