Две изложби откриват днес в Керимовата къща

Две изложби ще бъдат открити днес в Керимовата къща - на дружеството на художниците и дебюта на художественият фотограф Ивайло Атанасов с пейзажи от Родопите. От 18 часа ще бъде открита традиционната изложба на Дружеството на художниците в Кърджали. Ще бъдат представени 17 автори и 40 техни творби – пейзажи, натюрморт, графики и др. Председателят на дружеството Владимир Чукич се представя с графичен цикъл картини по темата 100 години от Освобождението на Кърджали. Експозицията ще бъде представена на първия етаж на Керимовата къща.
Отново там, но на втория етаж от 18.30 часа ще бъде открита дебютната фотоизложба на художествения фотограф Ивайло Атанасов. 9 фотографии на тема „Пейзажи от Родопите” ще могат да видят кърджалийци, като част от тях са с панорамни размери.
Ивайло Атанасов е роден на 20 март 1982 година във Велико Търново. Завършва средното си образование в паралелките по изящни изкуства в СОУ „Владимир Димитров – Майстора” в Кърджали. След това продължава образованието си в Нов български университет специалност анимационно кино. След завършването работи като художник-аниматор и като графичен дизайнер. Наред с това той се занимава с художествена фотография

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини