При обилни валежи пътят за Джебел през Синчец става опасен за живота

Състоянието на пътя „Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел” е повече от окаяно

Заради липса на  асфалтова настилка, пътният участък „Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел” е почти непроходим и особено опасен за живота на водачите на моторните превозни средства преминаващи от там, съобщи кметът на ардинското село Синчец Хълми Мустафа. По думите му, пътят е част от 3-класната републиканска пътна мрежа, която преминава през териториите на общините Ардино и Джебел и се стопанисва от Областно пътно управление – Кърджали. Сегашното му състояние е много лошо. Нужна е цялостна реконструкция и рехабилитация на трасето, което е най-пряката връзка между двете общини, и от жизненоважно значение за населението, тъй като ще осигурява  връзка и с пътя за Маказа. Селският управник настоява  да се асфалтира и близо 3 – километровия баластиран път между Синчец и Църквица.

Миналата година жителите на Синчец са събрали протестна подписка заради лошия републикански път, която е била изпратена до Министъра на регионалното развитие и благоустройство, областният управител Иванка Таушанова и до директора  на Областното пътно управление в Кърджали инж. Радостин Ламбрев. Получили са обещанието до края на настоящата година да се асфалтира цялото трасе, но за съжаление все още не са предприети никакви мерки.

Кметът на Синчец силно е притеснен от предстоящите проливни есенни дъждове, евентуалните свличания на земна маса и идващата зима. Недоумява какво ще правят тогава, когато трасето стане непроходимо. Миналата година  се е наложило да потърсят два пъти помощ от екипи на Гражданска защита за закъсали коли в снежните преспи.

„С всяка измината година районът се обезлюдява, поради лошата пътна инфраструктура. Тук сме родени, искаме да останем по родните си места”, казва селският управник и допълва, че ако не се предприемат мерки от страна на Агенция „Пътна инфраструктура”  през 2013 година планират да блокират пътя Ардино – Кърджали”.

От община Ардино припомнят, че през 2009 г. е внесен проект пред Министерството на регионалното развитие за реконструкция на пътя „Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел”, но все още не са предприети никакви мерки отстрана на държавата. Общата му стойност бе  за 1 500 000 лв.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини