„Ръка за помощ” честват Международния ден на доброто

По традиция малчуганите от детско благотворително движение „Ръка за помощ” при СОУ „Петко Рачов Славейков” с ръководител Снежана Сиракова отбелязаха 17 февруари – Международния ден на доброто. Този път честването се проведе под надслов „Да се храним правилно”. Момичетата собственоръчно измайсториха кулинарни произведения, състоящи се предимно от зеленчуци, плодове, яйца и млечни продукти, съобразявайки се със започналите вече Великденски пости. От трапезата не отсъстваха, разбира се, любимите сандвичи на учениците от пети до седми клас.
В проявата импровизирано се включиха и други учителки – добротворци, които влязоха в своеобразно приятелско съревнование с ученичките. Резултатът бе пъстро украсена изложбена маса, след което започна благотворителната разпродажба. Децата събраха почти 70 лева, с които да подпомогнат нуждаещи се свои съученици. Със своя специална салата „УПКО” в разпродажбата се включи и помощник-директорът Маргарита Демирева.
„Ръка за помощ” не спира да подготвя своите инициативи, за които месец март е особено благосклонен. Баба Марта, 8 март, 20 март – Международният ден на щастието, Първа пролет ще бъдат традиционните поводи за децата да правят с ръцете си добро.
Днешният 17 февруари се отбелязва като ден на спонтанните актове на доброта (Random Acts of Kindness Day) - една от новите инициативи на международните благотворителни организации.
Този празник има глобално значение и се чества, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения.
На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото, призовават организаторите
Добрите дела сами по себе си трябва да Ви доставят удоволствие, и в същото време давайки нещо на другите хора или помагайки им, Вие не трябва да очаквате награди.Това е истинската добротa, допълват те.
Стресът, умората и раздразнението от ежедневието най-често ни правят равнодушни към проблемите на другите хора до момента, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка. И тогава търсим подкрепата на хора, за които „безкористна помощ", „състрадание" и „отзивчивост" са не просто думи, а смисъл на живота, призвание и мисия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини