Славейковци отличени за най-оригинални антиспин картички

 23-ма ученици от Ха и Хг клас на най-голямото училище СОУ „Петко Рачов Славейков” взеха участие в организирания от РЗИ – Кърджали конкурс за изработка на електронна картичка с послание по повод Световния ден за борба със СПИН. По нестандартен начин младежите изразиха своето отношение към една от най-коварните болести. Така се включиха в националната анти-СПИН кампания под егидата на Министерството на здравеопазването. Награждаването на победителите в конкурса се проведе на 9 януари в Дома на здравето.

За най-активно участие и най-много оригинални електронни картички десетокласниците от СОУ „П. Р. Славейков” получиха колективната награда – дъска, на която да поставят бележки и важни съобщения. Ръководител на десетокласниците е преподавателят по ИТ Мая Стойчева.
Симона Чернева от 10а клас бе класирана на второ място в конкурса за изработка на електронна картичка с послание по повод Световния ден за борба със СПИН. Поощрителните награди получиха Жулиета Ирикова от 10а клас и Бейхан Ахмед от 10г клас.
Участвайки в конкурса и използвайки средствата на информационните технологии, младото поколение на 21 век изрази своята съпричастност и подкрепа към болните от ХИВ. В посланията на картичките проличава нагласата и усета на подрастващите как да се предпазят и как да внимават за своето здраве и здравето на околните, как да запазят себе си и близките си.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини