Нова зала за клуб по карате „Иккен“ предостави Община Момчилград

Община Момчилград предостави на клуб по карате за безвъзмездно ползване спортна зала в сградата на бившето духовно училище в града. По този начин 20 деца от различни възрастови групи ще имат възможност да тренират любимия си спорт по време на зимния период. Заниманията по карате се организират втора поредна година от СК „Иккен“. Спортното начинание дава добри резултати и се приема с голям интерес от родители и деца. През летните месеци тренировките се провеждат в спортната зала на гимназията по машиностроене и лека промишленост. Отоплението на помещението през зимата се оказва непреодолим проблем пред клубното ръководство и това води до търсене на нов вариант. Опасенията на родителите са, че децата нямат добри условия да тренират в училищната зала. След насрочена среща с ръководството на община Момчилград се търси помещение, отговарящо на изискванията им. Резултатът е налице, от две седмици, всеки понеделник и сряда малчуганите показват своите умения по бойни изкуства в ремонтираната преди година спортна зала в сградата на бившето духовно школо. Под един покрив тренират още малките борци от „Родопи-Флаир“.

Ръководителят на „Иккен“ Димчо Иванов е доволен от желанието на децата да владеят техниките на бойното изкуство. „Кметът на Общината ни увери, че ще продължим нашите занимания в спортна зала, покриваща условията за нормално протичане на тренировки през зимата. Очаквам след откриването на зала „Родопи“ интересът към този спорт в Момчилград да нарасне още повече“, изрази надежда наставникът. Ръководствата на клубовете по борба и карате имат уверението на община Момчилград, че след приключването на реконструкцията на емблематичната спортна зала „Родопи“, ще имат възможност да тренират при най-добри условия.

През следващата година се очаква спортното съоръжение да бъде завършено окончателно. Реконструкцията е част от проекта „Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград", финансиран по Програмата за развитие на селските райони на стойност 5,3 млн. лева. С изграждането на допълнителна мултифункционална спортна площадка по тенис на маса, баскетбол и волейбол на открито и трибуни за 900 души обновената спортна зала "Родопи" ще се превърне в модерен комплекс, където да се провеждат национални и международни състезания. Залата ще бъде разширена с изграждане на пристройка с още три тенис маси и с пряка връзка към нея. Сградата е проектирана като метална конструкция с височина близо 6 м.

Амбицията на община Момчилград е градът да домакинства на състезания по различни видове спорт както на национално, така и на международно ниво. Кметът Акиф Акиф увери, че общинските специалисти вече работят в тази насока, тъй като се покриват повечето от изискванията за провеждането на турнири от висок ранг.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини