Ремонтът на родилното в момчилградската болница на финал, прекарват безжичен интернет

Майките на новородените бебета в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград ще разполагат с безжичен интернет след цялостен ремонт на родилното отделение. Благодарение на дарителските акции в подкрепа на болничното заведение стаите в АГО-отделението са напълно ремонтирани, подменена е ел. инсталацията, монтирани са нови осветителни тела.

Както вече съобщихме, Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Р Турция и местния Ротари клуб дариха на болницата гинеколични легла и модерна медицинска апаратура. В акциите им се включиха стотици жители и гости на града, момчилградчани от различни краища на страната и света. Тази събота Ротари клуб – Момчилград съвместно с МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" организира благотворителна вечер, като събраните средства ще бъдат дарени за подмяна на апаратурата в родилното отделение. След направеният ремонт всички стаи вече разполагат със самостоятелен санитарен възел. Прекаран е и безжичен интернет. Благодарение на него родилките вече имат възможност да съобщават на своите близки първите данни за новородените бебета.

До края на месеца трябва да приключи ремонтът на операционния блок. С дарителски средства изцяло е обновена една от двете операционни зали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини