Общинският съвет определи две училища за защитени

Общинският съвет определи на свое редовно заседание по предложение на кмета на общината две училища за защитени. Съветниците дадоха съгласие ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Нановица и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Звездел да бъдат определени като защитени. Двете училища и в момента са с подобен статут, определянето им и сега ще осигури допълнителни средства за бюджетната 2016 г.

На кмета на общината бе възложено да изготви мотивирани предложения до министъра на образованието и науката за училищата, които да останат в актуализирания списък на защитените.

Припомняме, че учебните заведения в селата Груево и Нановица, както и училището и детската градина в село Равен ще бъдат изцяло обновени по Националната схема за зелени инвестиции. По-рано тази година Управителният съвет на Националния доверителен екофонд одобри финансирането на четири проекта на община Момчилград на обща стойност 1 495 962,2 лв.

Ремонтът им включва изолация на външни стени,  изолация на покрив, подмяна на дограма,  енергоспестяващи мерки /ЕСМ/ по осветление и изграждане на нови и подмяна на съществуващи отоплителни инсталации и котли.  При успешна реализация на дейностите разходите за енергия ще бъдат намалени наполовина.

След приключването на мащабния проект всички общински училища на територията на община Момчилград ще с бъдат изцяло обновени учебни бази.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини