Треньорът по карате на националите на Япония ще тренира 16-годишен кърджалиец

 Треньорът по карате на националния отбор  на Япония Такамаса Аракава ще тренира 16-годишният кърджалиец Тунджай Тасим. Такамаса Аракава е професор в международния Будо университет, който е най-престижния в света в обучението по карате.Проф.Аракава преподава в дисциплината кумите.Той е изпратил покана до нашия спортист да пребивава един месец в Япония,време през което ще го обучава безплатно.Японецът и българинът се запознават в Швейцария на семинар,воден от професора.Още в първите минути на тренировката той харесва нашето момче.Отправил поканата лично,лице в лице.Обучението ще продължи от 4 до 31 юли.

 Тунджай Тасим е едва 16-годишен и вече е европейски шампион в дисциплината кумите и сребърен медалист в дисциплината ката от Букурещ.

  Тунджай Тасим тренира от 4-годишен,от детската градина. Възпитаник е на СУ”Отец Паисий”в Кърджали.

 В момента се подготвя под ръководството на треньора Николай Цанев от най- реномирания клуб в страната „Тийм Цанев” в София.Клубът дванадесет поредни години е шампион на България.Досегашното си израстване постига благодарение на клуб в Хасково.

Семейството на нашия талант събира средства за пътуването и престоя в Страната на изгряващото слънце.Очаква спомоществователи да подпомогнат подготовката на Тунджай Тасим в Япония.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини