Ерол Мюмюн награди младата кърджалийска надежда в смесените бойни изкуства - Каан Еркан

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн награди Каан Еркан от спортен клуб „Спартак“. Каан е балкански и републикански шампион в смесените бойни изкуства ММА.

Мюмюн посети тренировка на младите спортисти и връчи парична  награда на 13-годишният Каан Еркан, който е ученик в СУ „Петко Рачов Славейков“.

През миналата 2023 година Каан стана републикански шампион във възрастова група момчета. Той прослави Кърджали и със завоюван златен медал на Балканско първенство, проведено в Албания.

Младият ММА боец е включен в разширения състав на Националния отбор на България. Той има шанс да участва на Европейското първенство, което ще се проведе през месец май в Англия.

В тази връзка кметът Ерол Мюмюн се ангажира да подпомогне участието му в първенството, тъй като Министерството на младежта и спорта финансира само мъжките отбори. За по-малките възрастови групи финансирането се осигурява от българската федерация по ММА или от самите клубове.

„Винаги, когато има нужда от съдействие, ще направим всичко възможно да подкрепяме нашите млади спортисти, които прославят нашия град. Тези младежи заслужават едно огромно уважение за това, че представят Кърджали на европейско, балканско и републиканско ниво.“, заяви кметът на Кърджали.

Ерол Мюмюн пожела на младите спортисти да са все така упорити.

Спортът е преди всичко здраве, но също така възпитава, дисциплинира, изгражда характер, създава социални контакти, подчерта Мюмюн.

Той обаче настоя пред младежите да не оставят на втори план училището, да се стараят да бъдат отлични ученици.

„Спортът и осигуряването на добри условия за спортуване са приоритет за нас. Започваме с изграждането на многофункционална спортна площадка в квартал „Възрожденци“.

Вече е одобрено и финансирането за изграждане , основен ремонт и рехабилитация на спортни площадки в 6 училища на територията на общината. До тях ще имат достъп и учениците, и гражданите. Няма да има квартал в Кърджали, в който хората да нямат условия да спортуват.“, каза още Ерол Мюмюн.

Мюмюн припомни, че вече е одобрено финансирането за ремонт на Спорта зала „Арпезос“.

„Спорта зала „Арпезос“ ще придобие модерен европейски вид, така че всички кърджалийци да се гордеят с тази придобивка и Кърджали да заеме своето достойно място на спортната карта на България.“, подчерта кметът на Кърджали.

Треньорът на Спортен клуб „Спартак“ Виталий Бандурски благодари за проявеното уважение от община Кърджали в лицето на кмета Ерол Мюмюн.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини