Ифтар в Богатино и Перперек дадоха братята Расим и Реджеб Ферхадови

Ифтар - благотворителна вечеря за мюсюлманите от района на ардинското село Богатино и кърджалийското село Перперек организираха братята Расим и Реджеб Ферхадови от Ардино. Над 80 вярващи се събраха в джамията на Богатино. Сред тях бе и кметът на община Ардино Ресми Мурад.

Празничните ифтари в Богатино и Перперек съвпаднаха и със свещената нощ Кадир, която е по-превъзходна от хиляди месеци. В тази нощ целият ислямски свят търси милост и опрощение за извършените прегрешения.

„Оручът през свещенния за мюсюлманите месец Рамазан отваря нова страница в нашия живот. Това е едно изпитание, което ни отдалечава от злините и греховните неща”, заяви в приветствието си Расим Ферхадов. Той поздрави мюсюлманите и техните семейства със святата нощ Кадир и настъпващия Рамазан Байрам и им пожела здраве и благоденствие.

78-годишният Исуф Хасанов от котелското село Филаретово за пръв път присъства на ифтара. Синът му Гюрсел е зет в Богатино и за пръв път идва в Родопите. „Много хубава благотворителна инициатива. Поздравявам двамата братя”, заяви Хасанов.

Преди ифтара духовници, водени от 80-годишния имамин на Богатино Хаджи Мюмюн Семерджи, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите - Корана.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини