ДПС - Ардино организира ифтар в свещената нощ „Кадир“

Общинската организация на ДПС в Ардино организира вечеря-ифтар в свещената нощ „Кадир“, която е по-превъзходна от хиляда месеца. Тя се проведе в двора на градската джамия. Сред присъстващите на ифтара бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинската организация на ДПС ШахинБайрамов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на местната женска структура на ДПС Зюлфие Ибрямова. Тук бяха още представители на Младежко ДПС-Ардино, членове на Общинския съвет на ДПС, общински съветници от местния парламент.

От свое име и от името на Общинския съвет на ДПС кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите мюсюлмани и техните семейства с настъпващия празник Рамазан Байрам, който ще се отбележи на 2 май (понеделник). „Свещеният месец Рамазан е месец, в който се укрепва братството, единството и сплотеността. Увеличава се търпението, обичта и уважението сред мюсюлманите“ заяви инж. Изет Шабан. Той отправи искрените си благодарности към представителите на местния бизнес, които са осигурили ифтари в централната джамия по време на месец Рамазан.

Имаминът МюджахитСюзен от Едирне, който е представител на Дирекция „Диянет“ на Р. Турция по време на свещения месец Рамазан в Ардино отправи молитва за благодарност към Всевишния Аллах. „Нека свържем умовете и сърцата си със Свещения Коран. Нека да го прочетем повече, да го разберем. Нека ценим всяка вечер, за да благословим целия си живот“, заяви имаминът Сюзен. Той изказа искрените си благодарности към

ръководството на Джамийското настоятелство и на Община Ардино за оказаното изключително гостоприемство по време на едномесечния му престой в града.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини