ДПС даде ифтар в Кърджали, присъстваха Мустафа Карадайъ и посланици

Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет на ДПС-Кърджали.

На нея присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, посланикът на Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланикът на Азербайджан в България Н.Пр. Хюсеин Хюсеинов, Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, народните представители от ДПС- Кърджали, Ресми Мурад - областен председател на ДПС-Кърджали, общински кметове от 7-те кърджалийски общини, общински председатели на ДПС в 7-те общини от областта.

С дадената вечеря днес си припомняме колко е важно да бъдем по-добри, да помагаме на ближния, да се обичаме, да живеем в мир и хармония, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис

За мен е голяма чест и удоволствие тази вечер да се съберем от седемте общини и да направим заедно тази вечеря – ифтар. Като домакин, за мен е огромно удоволствие да посрещна нашите гости. Щастлив съм, че днес демонстрираме единството и толерантността на нашия град. Пожелавам на всички здраве и благоденствие, в единство да посрещнем празника, допълни инж. Азис.

В словото си посланикът на Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок подчерта, че за втора поредна година е гост на вечерята-ифтар в Кърджали. „За втора година представителите на двете държави - Република Турция, и Азербайджан, сме в Кърджали. Това да седнем всички на ифтар в Кърджали е много голям знак. Надявам се тази традиция да продължи, и единството, приятелството и толерантността да са най-големият пример за всички живеещи в България“, подчерта Н.Пр. посланик Секизкьок.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че тази година турският театър празнува 70-ата си годишнина от създаването си в територията на Република България. „Това е огромен пример за приятелство и единство, и се надявам да продължи и занапред“, допълни Карадайъ.

Това съобщиха от централата на ПП ДПС.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    НЕДОВОЛЕН
    0 0
    07:59, 8 апр 2022
    Какви височайши персони.няма да поканят и да дойде някой посланик на цивилизована страна а само турция с турскикметове и незнам какви си,карадаи помаков дошъл каква персона. Този сайт ми харесваше защото нямаше дпс -оод мошеничества и т.н.
    Мед капе от устата на този кмет а улиците му са най долните в страната. Той не стои въобще в общината а само по турски и дпс дела и лични далавери в чужбина се занимава. Срам и позор за гражданите на кърджали.да дойде поне някой кмет от общините да направи нещо свястно за града .украйна е по- добре а мръсотията. Хасане хасане еене се ли ояде
Последни новини