Наградиха участниците в конкурса за детски рисунки „С очите си видях бедата”

21 деца бяха наградени на церемония днес в ОДК Кърджали. Младите художници се представиха отлично в общинския етап от националния конкурс "С очите си видях бедата", организиран от образователното министерство и пожарната. Победители при най-малките станаха: Мерджан Хасан Мурад от ОУ „Христо Смирненски” с. Мост и Есра Метин Юсеин - школа по изобразително изкуство в ОДК. Във втора възрастова група от 10 до 14 години на първо място бяха класирани рисунките на трима участници: Синем Джамил Мюмюнали от СОУ „П.Р.Славейков”, Павел Светлозаров Сарлов от СОУ „Вл. Димитров-Майстора” и на Семра Сезгин Ибрям от ОУ „Св.Св. Кирил и Методи” с. Енчец.
Три бяха поощрителните награди в първа възрастова група, а още две бяха връчени за втора.
За всички отличени община Кърджали бе подготвила грамоти и предметни награди. Преди това отличените бяха поздравени от Комисар Христо Тодоров - директор на ОУ ”Пожарна безопасност и защита на населението”.
Към младите художници той се обърна с думите „За съжаление бедствията са почти ежедневие в нашият живот. Ние професионалистите почти ежедневно се изправяме срещу тях и се стараем да ги ликвидираме в най-кратки срокове. Искам да поздрави всички участници, защото те ни показват бедствията от друга страна. Бедствията през погледа на твореца. Това във всички случаи ще допринесе до популяризиране на службите за спешно реагиране и до подобряване на готовността както на вас, така и на ваши близки и приятели за адекватни реакции при бедствия и аварии. Още веднъж ви поздравявам.”.
С пожелания за здраве и повече участници в конкурса се обърна и началника на РИО Кърджали Сашка Тръпкова. „Пожелавам на вас скъпи деца да виждате само на рисунка бедствията и те да останат само във вашите фантазии. Нека с общи усилия да предотвратим бедствията.” им каза тя.
От името на кмета участниците в Националния конкурс „С очите си видях бедата” получиха поздравления и от заместника му Иван Велев.
„Разглеждайки рисунките ви, аз видях едно изключително разнообразие както на идеи, така и на техники за изобразяване на бедствията и авариите. Затова и Комисията, оценяваща вашите рисунки бе изключително затруднена. От представените 91 рисунки са класирани 21. На призовите места има по двама или трима участника, а това говори за качеството на предоставените от вас рисунки. Пожелавам на всички здраве и още творчески успехи”, каза зам.-кмета Иван Велев.
Той заедно със старши експерта в общинска администрация Кърджали Ани Димитрова, връчиха наградите на победителите.
Рисунките на участниците в общинския кръг на националният конкурс „С очите си видях бедата” бяха оценявани от тричленно жури в състав - художничката Пенка Атанасова, педагога по изобразително изкуство в ОДК Кърджали Севинч Еминова и старши експерта в общинска администрация Ани Димитрова.
Конкурсът е свързан с обучението на учениците по правилата за действие и поведение при бедствия, аварии и извънредни ситуации.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини