Нови престижни международни награди спечели малката пианистка Ярен Мехмед

Талантливата 11-годишна пианистка Ярен Мехмед от школата по пиано към семеен клуб „Y.E.S.” в Кърджали спечели две първи награди от престижни международни конкурса. Първата е от конкурса „Art marathon in Turkey“, проведен в столицата на Турция – Анкара, а втората е от конкурса „Live Muse Art“ в румънския град Арад.

Ярен заслужи тези отличия с виртуозното, стилно и емоционално изпълнение на Сонатина в сол мажор, опус 151, №1 от Антон Диабели.

Тя продължава да работи упорито за своето развитие в областта на клавирното изкуство и си пожелава да спечели още много награди.

Дипломи за професионализъм, любов към творчеството и за висок принос за развитието на талантливи деца получи и нейният преподавател – Светла Дамаковаот школата по пиано към семеен клуб „Y.E.S.”.

Ярен Мехмед учи в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали, а музикалната й дарба се проявява много рано. Още на 4-годишна възраст започва да свири на пиано, неин любим композитор е Фредерик Шопен, полски пианист и световно известна личност. Спечелила е награди от много престижни международни конкурси.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини