Славейковци с медали от12. Национален журналистически конкурс „Григор Попов“ и първо място в националния поетичен конкурс „Магията на кукера“

Единадесетокласниците от журналистически клуб „Славейков“  с ръководител Антония Маровскаса отличени с три индивидуални и една колективна награда в XII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ – Разград.Дефне Риза спечели златен медал за радиорепортаж в раздел „Радиожурналистика“. ЖулидеМуталибова е със сребърен медал за публицистична статия, а Десислава Маринова е сребърен медалист за есе в категория „Публицистика“.Колективът на журналистически клуб „Славейков“спечели второ място в националната надпревара за радиопредаване в раздел „Радиожурналистика“. Младите журналисти от „Славейков“ се радват на професионалната подкрепа на Красимир Ангелов и Валя Апостолова от БНР-Кърджали.

Победителите бяха наградени на официална церемония, която се проведе в къща музей „Станка и Никола Икономови“ – родната къща на патрона на конкурса, а призьорите имаха възможност да покажат, че са се запознали с личността и професионалния път на Григор Попов, като отговаряха на въпроси от викторина. Сред гостите на церемонията бе внучката на разградския журналист и общественик Григор Попов, Теменуга Иванова, която също приветства младите хора, участвали в конкурса.

„Светът под лупа“ бе темата на конкурса тази година. Организират го Община Разград, Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието и със специалното участие на Регионалния исторически музей. В тазгодишното издание на творческата надпревара се включиха индивидуални участници и ученически колективи от втори до дванадесети клас от 54 образователни институции от страната и региона – от 32 населени места в 19 административни области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Шумен. Дванадесетото издание на конкурса включва 305 журналистически материала на 68 колектива и 192 индивидуални участници, разпределени в три възрастови групи: II-IV, V-VIII и IX-XII клас.

Десислава Маринова от 11“а“ клас се класира на първо място в Националния поетичен конкурс „Магията на кукера“, 2024. В конкурса взеха участие 80 участници от цялата страна и от българското училище в Прага. Много от творците се включиха с повече от едно произведение. Във втора възрастова група 13-18г. първо място спечели единадесетокласничката Десислава Маринова от СУ „Петко Рачов Славейков“. Наградена е красив стенен часовник, поетичен алманах, парична награда от 50лв. и грамота. Предстои издаване на стихосбирка, в която ще бъдат включени всички наградени творби. Тази награда е своеобразно продължение на вдъхновението на Десислава да пише поезия и проза с подкрепата на своята учителка по български език и литература Антония Маровска.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини