Езиковата посреща най-добрите оратори по английски език в България

ГПЧЕ „Христо Ботев”   е домакин на   турнира на Българската лига по реч и дебати (BFL). Тази чест  Ботевци си спечелиха, след като станаха шампиони на  България в Първия национален турнир,  провел се в Американския университет в Благоевград през  миналата година.

Концерт- спектакъл с участието на тетарали, музиканти, певци и танцьори от Езиковата гимназия ще  сложи начало на надпреварата, която ще се проведе в перидода 15-16 февруари 2014 г. В рамките на един уикенд  170 ученици от цялата  страна ще използват познанията си по английски език, за да изграждат аргументи, да мислят творчески и да подобрят уменията си за публична реч и артистично представяне.  Турнирът ще включва състезания по рецитал на проза и  на поезия, оригинално ораторство, дуо и отборни дебати “Карл Попър”. Предварителните кръгове ще се провеждат през целия ден в събота - 15 февруари, а финалните кръгове и церемонията по награждаването ще бъдат в неделя- 16 февруари. Всички състезания са отворени за публика.

Българската лига по дебати  е създадена през януари 2013 г. от шестима американски преподаватели по английски език по програмата “Фулбрайт.”. Турнирите на BFL се осъществяват благодарение на Американското посолство, Държавния департамент на САЩ, КорПлюс, Асоциация дебати - София, Българо- американската комисия “Фулбрайт”, Американския университет в Благоевград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини