Френски туроператори с интерес към туризмa в Източните Родопи

Рекламният щанд на четири родопски общини Момчилград, Кърджали, Крумовград и Кирково се радва на голям интерес на Международното туристическо изложение в Истанбул от 30 януари до 2 февруари.

Уникалната природа на Източните Родопи привлече вниманието на водещи туроператори, за които регионът се очертава като истинско предизвикателство. Конкретни запитвания от страна на български, гръцки и турски туроператори са направени за групови посещения на природни и културни забележителности - Перперикон, Татул, пещерата „Утроба", Каменната сватба.

Ползотворни срещи са проведени и с френски туроператори, интересували се от възможностите за селски, планински и екотуризъм. При презентацията на маршрутите посетителите са се впечатлили от автентичността на родопските села. През следващите месеци представянето на Източните Родопи ще продължи и на международните изложения в Берлин, Москва и София.

В туристическото изложение в Истанбул са участвали 5 000 туристически агенции и 200 директни купувачи от 70 държави. България и Италия са отличени с приз за „Най-добре подреден щанд".

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини