Израелският посланик идва пак с инвеститори

Сеидахмед посреща посланика

  Негово превъзходителство израелският посланик Шаул Камиса Раз се е ангажирал да доведе инвеститори в Кърджали при следваща визита в града. Това съобщи пред журналисти зам.-областният управител на Кърджали Муса Сеидахмед. Той има кратък разговор с дипломата днес следобед.

 Говорихме не само за развитие на културните контакти, но и на икономическите, сподели още вицегубернаторът,имайки предвид,че гостът му пристигна в Кърджали за премиерата на постановката „Опасни игри” на израелска авторка.Сеидахмед посочи,че посланикът дълги години е бил кмет в Израел и добре познава културата на наши работници-строители , пребиваващи в неговата родина.

  Шаул Камиса Раз посочи, че е решил да разчупи шаблона наследен от неговите предшественици и е решил да посещава различни региони в страната извън столицата. Поканил да го придружава и неговия приятел областния управител на София Емил Иванов. Смята да проявява повече внимание към райони като кърджалийският. Той посочи също ,че е видял в Муса Сеидахмед желание да развива областта. Предпоставка за това било доброто сътрудничество с кмета Хасан Азис.

 Има потенциал да се правят много неща тук.Вие живеете в един от най-красивите райони на страната, заключи посланикът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини