Шаул Камиса Раз се интересува от образованието в Кърджали

Кмет и дипломат

    Негово превъзходителство израелският посланик Шаул Камиса Раз прояви силен интерес към образованието в Кърджали. Той попита при среща с кмета Хасан Азис какви университети има в града. Дипломатът прояви интерес и към приложението на разпространените в нашия регион минерали зеолит и бентонит. През време на изложението на градоначалникът посланикът си водеше записки.

  Хасан Азис оредели Кърджали като добро място за инвестиции и посочи, че градът е на транспортен коридор №9, свързващ Северно с Бяло море. Градоначалникът не пропусна да спомене, че в миналото градът е бил средище на трите монотеистични религии и в центъра му са се издигали джамия,синагога и църква. Синагогата е изгоряла,но кърджалийци са поставили на нейно място паметен знак.

   Кметът каза, че добрите взаимоотношения между етносите привличат инвеститори. Показателен е случаят с турски гражданин от еврейски произход инвестирал в завода „Теклас-България”.Кметът призна ,че три пъти е пътувал до Турция докато инвестицията дойде в нашия град.

 Градоначалникът  посочи ,че в последните години градът се благоустроява. Изградено е Водното огледало,Пазарът на производителите,парк „Арпезос-север”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини