Бившият вицепремиер на Турция Ертугрул Ялчънбайър:Ардино винаги е в моето сърце и моята душа

Кметът на община Ардино прие в кабинета си Ертугрул Ялчънбайър,бивш виден политик и вицепремиер на Турция, Хаяти Коркмаз,бивш почетен консул на България в Бурса, и двамата с корени от Светулка и Фуат Гечен, член на Националния съвет на Партията на доброто в Турция. Гостите от южната ни съседка са на посещение в областта, за да участват в 10-та Международна среща на мочлиградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“ и по повод откриването на паметник на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу. На срещата присъстваше и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.   

Кметът Ресми Мурад запозна гостите с работата на общинска администрация, изградените обекти по европейски програми , както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града.

„Обичта към родния край е винаги в мен. Винаги идвам тук с особен трепет и изключително вълнение. Посетих родното си село и освежих спомените си от детските си години. Ардино винаги е в моето сърце и моята душа“, заяви Ертугрул Ялчънбайър.

Членът на Националния съвет на Партията на доброто в Турция Фуат Гечен отбелязa, че за

първи път идва в Ардино. „Много красив, чист, зелен и спокоен град“, заяви Гечен.

В края на деловата среща, кметът на общината Ресми Мурад дари на гостите пластика на Дяволския мост.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини