Момчилград има двама нови почетни граждани


Двама нови почетни граждани има Момчилград. На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. И двамата са родени в Момчилград. Номинациите бяха направени от кмета на общината Сунай Хасан и от председателят на общинския съвет Юмер Юсеин. Мотивите бяха, че и двамата са прославили Момчилград и България по света със спортните си достижения.
Съветниците взеха и друго решение на тържествената сесия - залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи" да носят имената на известния треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу и на единствената българка, станала европейски шампион в същия спорт Даниела Гергелчева.
В самото начало на тържествената сесия на подиума се качиха млади спортисти от Момчилград, които през тази година постигнаха успехи на различни национални първенства. Награди получиха малките тенисисти от СКТМ "Родопи" и състезателките по вдигане на тежести. Заедно с младите спортисти поздравления и аплодисменти получиха и треньорите им Мелиса Хикмет и Валентин Гемеджиев.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини