Мощна бизнес делегация доведе Шиндзо Абе на каратиста Борисов

Изображение 1 от 3

    Мощна бизнес делегация доведе японският премиер Шиндзо Абе в България. Констатацията бе направена от домакина на високопоставената визита Бойко Борисов. Това е първо посещение на японски министър-председател у нас.

    България и Япония са две приятелски държави, отчете Шиндзо Абе. Двете държави споделяли общи ценности, по думите му. Двамата премиери обсъдили сигурността в югоизточна Азия. Япония подкрепа силно сплотена Европа, каза още японският министър-председател. Оценява високо нашия приоритет за интеграция на Западните Балкани в ЕС.

    Шиндзо Абе очаква чрез сътрудничеството в България да продължи сътрудничеството в целия регион. Той очаква навлизането на японски компании у нас. Иска да продължи сътрудничеството между двете държави в редица икономически сфери. Ще задълбочим взаимния обмен в редица сфери.

    Оцени и уменията на Бойко Борисов в карате като припомни, че през 2020 страната му ще е домакин на олимпийските и параолимпийски игри. На тях за пръв път карате ще е олимпийска дисциплина и не пропусна да отбележи, че Борисов владее този спорт.От своя страна българският министър-председател осъди поведението на Северна Корея. Всички проблеми трябва д се решават мирно, на масата на преговорите, отчете той. Борисов обеща за бързо финализиране на преговори между ЕС и Япония, защото това било от изключителна полза за бизнеса. Премиерът изтъкна, че до преди година малко се е чувало за Западни Балкани,докато темата не е приоритизирана от нашето европредседателство.

    В срещи за Западните Балкани ще участва Япония, интерес има и от саудитския принц. Премиерът подчерта приятелските отношения между България и Япония и остана доволен, че японските бизнес лидери са днес у нас на посещение. Той очаква големи инвестиции да произлязат от тази визита, както в България, така и в региона.

    Борисов изпрати поздрави на японския император. На входа на Европа между Азия и Стария континент Япония имала приятел в наше лице, по думите му.

    Източник: news.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини