Делегация от побратимената община Нилюфер на посещение в Ардино

Делегация от побратимената община Нилюфер, Бурса, начело със зам.-кмета Енгин Йенер, общинските съветници Сабри Юзлем, Гьокхан Динчер  и председателя на Управителния съвет на „Нилбел“ Наджи Кале бе на посещение в Ардино. Гостите от Турция проведоха среща с кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Те са на визита  в областта, за да участват в 10-та Международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“ и по повод откриването на паметник на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу.

Кметът Ресми Мурад запозна гостите  с работата на общинска администрация, изградените обекти по европейски програми , както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града.„За нас е чест и удоволствие да ви посрещнем. Нашите взаимоотношения се крепят от единство, заедност и сплотеност“,заяви Ресми Мурад.

Гостите от южната ни съседка споделиха, че и за в бъдеще се надяват да продължат добрите взаимоотношения между двете побратимени общини. Зам.-кметът на община Нилюфер Енгин Йенер благодари за топлия прием и предаде специални поздравления към ардинчани от кмета на побратимената община НилюферТургай Ердем.

След деловата среща, гостите от Турция, заедно с кмета на общината Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям се разходиха в градския парк „Нилюфер“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини