Въстанаха срещу Касим Дал в Кърджали, винят го, че гушнал 25 млн. от Анкара

Офисът на НПСД стои затворен,няма пари за наем

 Разкол тресе хората на Касим Дал в Кърджали. Организацията на Народна партия „Свобода и достойнство”се разпада заради брожение срещу регионалният лидер и член на националното ръководство Тасим Тасим и покровителят му Касим Дал.Вътрешнопартийната опозиция обвинява Тасим Тасим, че е прибрал парите спуснати от партийната централа за изборите и само е имитирал дейност. Упрекват областния лидер в това, че е прибрал и част от парите за застъпници. Подправяли се подписи в списъците и се прибирали суми от по 30 лева на човек. Хората подкрепили Народната партия „Свобода и достойнство” били много разочаровани от Тасим Тасим и се отдръпнали от партията, твърдят опонентите.

Според недоволните придружители на турският вицепремиер Бекир Боздаг при визитата му в Кърджали дали парите за да се плати наема на клуба на партията, тъй като средствата били откраднати.

Недоволството срещу Тасим Тасим прерасна в опит за преврат. Активисти на партията се събраха и избраха Тезджян Мюмюн за лидер. Тезджян има свой бизнес. Тя е сочена за човека който ще оглави и структура на неправителствената организация „Бултюрк” в Кърджали.

Не съм подправял никакви списъци със застъпници. Просто поправях местата,където хора се бяха подписвали погрешно срещу чужди имена. Трябваше да имаме 150 застъпника.38 се отказаха. От 110 застъпници 40 бяха на НДСВ, с които бяхме в коалиция. Партньорите ни финансираха кампанията от тяхната субсидия , аз не боравех с парите, сподели в отговор Тасим Тасим.Според него Тезджан Мюмюн искала да присвоява парите , които идват от Турция в помощ на партията.

Хора около Тезджан Мюмюн твърдят, че действията на Тасим Тасим дискредитират лидерът на партията Корман Исмаилов. Те били в услуга на Касим Дал, който според тях получил от Анкара 25 млн.лева за кампанията. Срещу тези пари партията взела едва 57 611 гласа в страната или 1,6%.В Кърджалийско подкрепата била от 3063 избиратели или 3,945%.

Георги Кулов

Плакатна война
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини