10 °C

Дора Христова:Багдасаров е обхванат от политическа амнезия!

Дора Христова

На последната сесия на местния парламент лидерът на социалистите Милко Багдасаров се обърна към съветниците от ГЕРБ с думите:ДПС се гордее с Пазара,БСП с водното огледало,а вие няма да имате с какво да се гордеете както СДС.

По повод това изявление общинския председател на СДС Дора Христова изпрати до Кърджали бг вести писмо,което публикуваме дословно:

Опитите на г-н Багдасаров да омаловажи стореното при управлението на СДС са израз на политическа амнезия. Всъщност възрастта си оказва влияние, затова съм длъжна да напомня:

  1. Първият план за регионално развитие с всички обекти и стойности е изработен по времето на СДС 1999 година.Към този план са и водното огледало / корекция на река Арда/, и пътя Маказа и инвестиции в инфраструктурата над 3 милиона извън плана.Или простичко казано , хората си спомнят колко време се пътуваше до София и как основните входни и изходни артерии на Кърджали бяха радикално променени / и през Паничково /.Средствата за околовръстния път около 15 милиона лева бяха осигурени, но пътят не бе направен от следващите правителства.А през 2001 година оптичният кабел,които свързваше Хасково,Кърджали ,Маказа бе завършен, сумата реализирана за него е 15 милиона лева. Бяха осигурени и средства за депото за отпадъци в размер на 14 милиона евро. Сагата с изграждането му продължава и днес. Първите значими инвестиции, гласувани от НС/ решенията се пазят като доказателство/ за Кърджали са на управлението на СДС. Всички стратегически обекти са от тогава.

  2. По времето на СДС Кърджали стана областен град, изградени бяха държавни институции,областна администрация, а проектът за „водно огледало“ бе замисъл - свързан с промяната облика на града и не на последно място с развитието на гребния спорт. По настояване на БСП активистите от Кърджали обектът бе спрян от изпълнение , при тогавашния министър Паскалев.Нашият проект и идея имаше стойност 8 милиона лева. Спирането на обекта и изпълнението му по времето на управлението на Тройната коалиция по настояване бе режисирано, за да може стойността да скочи от 8 милиона на 80 милиона лева, което е пладнешки грабеж.

  3. Разбирането на СДС винаги е било – нека се правят всички обекти за Кърджали на реални стойностно-количествени справки. Ние никога не сме поставяли езуитски въпроса да направим това ,пък друго – не. Ние никога не сме спорили кой ще завърши и започне даден обект, защото всяка инвестиция в града и региона допринася за качеството на живот на хората тук.

Тия дребни кръчмарски сметки на лидера на БСП не показват политическа загриженост. Само затова днес припомням малкото , което СДС е направило без да очаквам благодарност.

Да се срамуват обирджийте…

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини