Дора Христова:Багдасаров е обхванат от политическа амнезия!

Дора Христова

На последната сесия на местния парламент лидерът на социалистите Милко Багдасаров се обърна към съветниците от ГЕРБ с думите:ДПС се гордее с Пазара,БСП с водното огледало,а вие няма да имате с какво да се гордеете както СДС.

По повод това изявление общинския председател на СДС Дора Христова изпрати до Кърджали бг вести писмо,което публикуваме дословно:

Опитите на г-н Багдасаров да омаловажи стореното при управлението на СДС са израз на политическа амнезия. Всъщност възрастта си оказва влияние, затова съм длъжна да напомня:

  1. Първият план за регионално развитие с всички обекти и стойности е изработен по времето на СДС 1999 година.Към този план са и водното огледало / корекция на река Арда/, и пътя Маказа и инвестиции в инфраструктурата над 3 милиона извън плана.Или простичко казано , хората си спомнят колко време се пътуваше до София и как основните входни и изходни артерии на Кърджали бяха радикално променени / и през Паничково /.Средствата за околовръстния път около 15 милиона лева бяха осигурени, но пътят не бе направен от следващите правителства.А през 2001 година оптичният кабел,които свързваше Хасково,Кърджали ,Маказа бе завършен, сумата реализирана за него е 15 милиона лева. Бяха осигурени и средства за депото за отпадъци в размер на 14 милиона евро. Сагата с изграждането му продължава и днес. Първите значими инвестиции, гласувани от НС/ решенията се пазят като доказателство/ за Кърджали са на управлението на СДС. Всички стратегически обекти са от тогава.

  2. По времето на СДС Кърджали стана областен град, изградени бяха държавни институции,областна администрация, а проектът за „водно огледало“ бе замисъл - свързан с промяната облика на града и не на последно място с развитието на гребния спорт. По настояване на БСП активистите от Кърджали обектът бе спрян от изпълнение , при тогавашния министър Паскалев.Нашият проект и идея имаше стойност 8 милиона лева. Спирането на обекта и изпълнението му по времето на управлението на Тройната коалиция по настояване бе режисирано, за да може стойността да скочи от 8 милиона на 80 милиона лева, което е пладнешки грабеж.

  3. Разбирането на СДС винаги е било – нека се правят всички обекти за Кърджали на реални стойностно-количествени справки. Ние никога не сме поставяли езуитски въпроса да направим това ,пък друго – не. Ние никога не сме спорили кой ще завърши и започне даден обект, защото всяка инвестиция в града и региона допринася за качеството на живот на хората тук.

Тия дребни кръчмарски сметки на лидера на БСП не показват политическа загриженост. Само затова днес припомням малкото , което СДС е направило без да очаквам благодарност.

Да се срамуват обирджийте…

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини