10 °C

ФИ.КОМ 6

Дора Христова:Багдасаров е обхванат от политическа амнезия!

Дора Христова

На последната сесия на местния парламент лидерът на социалистите Милко Багдасаров се обърна към съветниците от ГЕРБ с думите:ДПС се гордее с Пазара,БСП с водното огледало,а вие няма да имате с какво да се гордеете както СДС.

По повод това изявление общинския председател на СДС Дора Христова изпрати до Кърджали бг вести писмо,което публикуваме дословно:

Опитите на г-н Багдасаров да омаловажи стореното при управлението на СДС са израз на политическа амнезия. Всъщност възрастта си оказва влияние, затова съм длъжна да напомня:

  1. Първият план за регионално развитие с всички обекти и стойности е изработен по времето на СДС 1999 година.Към този план са и водното огледало / корекция на река Арда/, и пътя Маказа и инвестиции в инфраструктурата над 3 милиона извън плана.Или простичко казано , хората си спомнят колко време се пътуваше до София и как основните входни и изходни артерии на Кърджали бяха радикално променени / и през Паничково /.Средствата за околовръстния път около 15 милиона лева бяха осигурени, но пътят не бе направен от следващите правителства.А през 2001 година оптичният кабел,които свързваше Хасково,Кърджали ,Маказа бе завършен, сумата реализирана за него е 15 милиона лева. Бяха осигурени и средства за депото за отпадъци в размер на 14 милиона евро. Сагата с изграждането му продължава и днес. Първите значими инвестиции, гласувани от НС/ решенията се пазят като доказателство/ за Кърджали са на управлението на СДС. Всички стратегически обекти са от тогава.

  2. По времето на СДС Кърджали стана областен град, изградени бяха държавни институции,областна администрация, а проектът за „водно огледало“ бе замисъл - свързан с промяната облика на града и не на последно място с развитието на гребния спорт. По настояване на БСП активистите от Кърджали обектът бе спрян от изпълнение , при тогавашния министър Паскалев.Нашият проект и идея имаше стойност 8 милиона лева. Спирането на обекта и изпълнението му по времето на управлението на Тройната коалиция по настояване бе режисирано, за да може стойността да скочи от 8 милиона на 80 милиона лева, което е пладнешки грабеж.

  3. Разбирането на СДС винаги е било – нека се правят всички обекти за Кърджали на реални стойностно-количествени справки. Ние никога не сме поставяли езуитски въпроса да направим това ,пък друго – не. Ние никога не сме спорили кой ще завърши и започне даден обект, защото всяка инвестиция в града и региона допринася за качеството на живот на хората тук.

Тия дребни кръчмарски сметки на лидера на БСП не показват политическа загриженост. Само затова днес припомням малкото , което СДС е направило без да очаквам благодарност.

Да се срамуват обирджийте…

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини