Хасан Азис:Не изключваме осветлението на Кърджали,мрежата аварира

Хасан Азис

На последната сесия на местния парламент независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров отправи питане към кмета Хасан Азис отнасящо се до липсата на осветление в централната част на Кърджали.Публикуваме отговора на градоначалника:

Г-н Мухтаров, във връзка с Ваше питане относно уличното осветление ви отговарям следното:

 

Основната причина за липса на улично осветление е остарялата и силно амортизираната кабелна мрежа, която за съжаление е лесно достъпна за аварии.

Към настоящия момент Община Кърджали няма задължения към енергоразпределителното дружество и към фирмата, която поддържа системата.

За проблема относно уличното осветление в кв.”Студен кладенец” Община Кърджали е ангажирала фирма изпълнител, която има за задача да направи обстойна профилактика на осветителната инсталация на квартала. Същото важи и за кръговото движение на пазара и улиците около нея.

Относно осветлението на ул.”Отец Паисий” Ви информираме, че няколко кратно системата е ремонтирана, но поради голямата дължина на трасето и натовареността му тя за съжаление често аварира. Улиците около училище – СОУ “Отец Паисий”, също ще бъдат приоритетни за фирмата изпълнител, за да се осигури безопасността на учениците в тъмните часове.

За въпроса защо свети само част от ул.”Екзарх Йосиф” Ви информираме, че не светещия участък на улицата е част от авариралото трасе, която захранва и ул.”Отец Паисий”. Проблема за двете улици ще бъде решен с отстраняването на тази авария.

Относно получената от Вас неофициална информация, че по искане на общината са изключени цели улици Ви информираме, че категорично подобни информации не са верни и че Община Кърджали никога не би постъпила по подобен начин да лиши гражданите си от правото на улично осветление.

Средно месечно Община Кърджали заплаща от 22 до 25 хил. лв. за консумация на ел.енергия за уличното осветление на града и в никакъв случай не може да се говори за спестявания за това, че дадена улица е неосветена тъй като са необходими средства и материали за отстраняване на авариите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини