Данъчните награбиха Захариев,нищят ОЦК и фирмите му

Валентин Захариев

В момента се извършва ревизия за определяне на данъчни и осигурителни задължения на ОЦК-Кърджали за периода 1 януари 2009 г. до 31 декември 2011.

Това заяви финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на червения депутат Георги Пирински относно данъчни проверки на ОЦК-Кърджали.

Проверката на дружеството е започнала в началото на 2012 г. и се очаква да приключи до дни. Допълнително от април 2012 на ОЦК-Кърджали и на още 13 дружества, в които Захариев е представляващ или имал дялово участие, са възложени ревизии за всички неревизирани периоди, поясни министър Дянков.

Правят се проверки за платени всички възможни данъчни и задължителни осигурителни вноски на фирми с участие на Валентин Захариев. Правят се ревизии и на Захариев като физическо лице, както и на неговите близки. Средно такива ревизии текат между 4 и 6 месеца, обясни Симеон Дянков. Очакват се някакви конкретни резултати в края на лятото или началото на есента.

Финансовият министър каза още, че ОЦК-Кърджали е структуро-определящо предприятие и затова той и колегата му Делян Добрев са прложили максимални усилия кризата там да се разреши.

Секторът, в който работи предприятието, е един от 3-4 сектора, които в условията на глобална криза, се развива много добре. Цените на крайния продукт са се увеличили с почти 70% само за последните около 2 години, изтъкна финансист номер 1. Затова, според него, ОЦК-Кърджали би трябвало да е едно много добре работещо предприятие. Това би трябвало да е много, много печелещо предприятие, категоричен е той.

Не вдигайте ръце от въпроса, призова Георги Пирински. Той припомни, че хората са готови масово да напуснат предприятието.

Нюз бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини