Демонтираха статуя-символ на металургията в Кърджали, стари и нови собственици на ОЦК си прехвърлят топката

Символът на Оловно цинков комплекс и кърджалийската металургия-паметникът на металурга,който се издигаше на входа на града бе демонтиран и отнесен в неизвестна посока. Платформа и работници побързаха да се изплбъзнат от фотообективите на журналисти за да не дават обяснения. Камионът, на който бе натоварена статуята бе на кърджалийската фирма „Елит“. Движението бе завардено от ДАИ. Съмненията за акцията паднаха върху новите собственици на ОЦК „Хармони 2012“. Изпълнителният директор Иван Елкин заяви за Кърджали бг вести, че управляваната от него фирма несе е разпореждала със статуята. Не бихме направили подобно нещо. Това е дело на сегашното ръководство на ОЦК, каза Елкин.

По информация от граждани монументът, тежащ няколко тона и изработен от скъп бронз ще бъде съхраняван в двора на бившето мебелно предприятие „Бреза“. Те обвиниха собственика на обявената в несъстоятелност фирма ОЦК Валентин Захариев, че е разпоредил демонтажа.

Това е инсценировка,долна лъжа. Не съм се интересувал от паметника, нито съм разпореждал неговото сваляне, каза Захариев.

Бивши служители на ОЦК твърдят, че хора около сегашният шеф на фалиралото дружество Александър Орешков имат отношение към демонтажа. Те подчертаха обаче, че той няма право да оперира с материалните активи на обявената в несъстоятелност фирма.

Не успяхме да се свържем с г-н Орешков. Стана ясно обаче, че вчера е било отчупено парче от лопатата от статуята на металурга. Не е изключено демонтажът да цели опазването на монумента.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини