Михалевски: Обвиненията, че Водното огледало е нещо лошо, са политическа дъвка

Снимка: Мехмед Реджеб

Водното огледало е изключителна придобивка не само за Кърджали, но и за България. Това заяви днес народният представител от БСП Димчо Михалевски пред медиите в града край Арда. Според него изграждането на съоръжението е минало перфектно и многото проверки, извършени през последните 2 г., го доказвали изрично. 

Червеният депутат смята, че Водното огледало е решило екологичните проблеми на родопския град. Нещо повече, с изграждането му били оставени 1 500 дка нови територии, които вече са дали и дават огромна добавена стойност - и от финансова, и от градоустройствена гледна точка.

Относно обвиненията, че цената на проекта е нараснала близо 10 пъти - от 8 млн. лв. на 80 млн. лв. социалистът отсече, че това са измислени внушения. По думите му по договора от 2001 г. са излети 3 800 куб. бетон, докато по договора, който е сключен по-късно, са излети 54 000 куб. бетон. Борисов и Цветанов обаче обичали да споменават само първия договор. "Само това сравнение показва, че обемът на строителните работи е бил 14 пъти по-голям. Категорично се противопоставям на политическата дъвка, която искат да внушат управляващите, че Водното огледало е нещо лошо", подчерта Михалевски.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини