Адв.Даниела Петрова от "Възраждане":Предлагаме работеща идея за мобилно приложение за туризма в Кърджали

Предлагаме работеща идея за мобилно приложение за туризма в община Кърджали.Имаме ясна визия за него.То е работещо.Това сподели за Кърджали бг вести общинският съветник от ПП "Възраждане" Даниела Петрова.Публикуваме нейната докладна до Общинския съвет дословно.Ще припомним,че тя не получи подкрепа от местния парламент,като кметът Ерол Мюмюн потърси политически мотиви.

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

КЪРДЖАЛИ

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

ДАНИЕЛА ПЕТРОВА - общински съветник в Общински съвет -Кърджали

ОТНОСНО: Изработка и внедряване на мобилно приложение, насочено към по-лесното ориентиране на туристите, посещаващи Кърджали

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

           Светът отдавна стана отворено и много по-достъпно място. Кърджали има всички предпоставки да започне да продава своя туристически продукт. Изработката и внедряването на мобилното приложение, което е насочено към по-лесно ориентиране на туристите, посещаващи Кърджали е средство за развитие на входящия туризъм. С реализирането на този иновативен продукт, всеки гост на община Кърджали ще има улеснен и модерен достъп до бита, културата и красотата на нашия край, получавайки необходимата информация по всяко време и на всяко място. Софтуерният продукт ще представя туристическите и природните ни забележителности, местата за настаняване, местата за хранене и развлечение, предстоящи събития, спорт, забавления, услуги и много други. Ще дава възможност за извършване на плащания. Всички туристически и архитектурни забележителности ще бъдат въведени в база данни. За всеки обект ще има точни координати, снимка, информация, работно време, контакти. В мобилното приложение ще има туристически информационни карти, на които да бъдат отбелязани всички туристически (архитектурни, етнографски и природни) забележителности и маршрути в общината. Ще бъдат създадени информационно-визуални елементи – стикери с QR код за всеки обект и туристически карти. Мобилното приложение ще бъде достъпно на App Store и Google Play за свободен достъп.

Създаването на мобилно приложение с качествен и атрактивен снимков, текстов и графичен материал, ще отвори Кърджали към света и ще започне да промотира туристическия ни продукт, туристическите маршрути и обекти в Община Кърджали, както и туристически маршрути между Община Кърджали и другите общини в област Кърджали.

            Предлагам след обсъждане на проекторешението, общинският съвет да приеме следното

ПРОЕКТ:

Р Е Ш Е Н И Е:

            На основание чл. 21, ал.1, т. 23 от ЗМСМА, Общински съвет – Кърджали реши:

Да се изработи и внедри мобилно приложение, насочено към по-лесното ориентиране на туристите, посещаващи Кърджали.
Възлага на кмета на общината да извърши всички действия по организацията и  изпълнение на решението по т.1.

Даниела Петрова- общински съветник    

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини