Милко Багдасаров впечатли публиката на международен форум със своята лекция

При небивал интерес премина изнесената вчера лекция на директора на СУ „П.Р.Славейков“ Милко Багдасаров на Международен симпозиум за лидерство в столицата. Форумът се провежда от 23 до 26 ноември в конферентната зала на Шератон София Хотел Балкан и на него присъстват над 250 директори на учебни заведения. Над 210 са гостите от Словения, Хърватия, Сърбия, Македония и други страни на Източна Европа.

Лекцията, която изнесе Милко Багдасаров бе на тема „Мотивацията в образованието – мисия възможна“. В своето изложение той доказа своята теза, че мотивацията е наистина възможна мисия и акцентира на това, че има две важни условия, които трябва да бъдат изпълнени: първо – мотивацията в образователния процес да стане стратегическа цел за българското образование; и второ – директорът на едно училище трябва да се превърне в главен мотиватор на ученици, учители, родители и общественици. Финалните му думи: „Колеги, създавайки шампиони - шампиони-учители и шампиони-ученици, само по този начин и вие ще станете шампиони-директори“, бяха бурно аплодирани от присъстващите в залата.

Милко Багдасаров бе единственият директор на училище от страната, който бе поканен за лектор на високия форум. За първи път участва и лектор от България, като Симпозиумът се провежда за пета поредна година в различни държави. Организатори са издателска група КЛЕТ.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини